MESCİD-İ AKSA MÜDÜRÜ ÖMER EL KİSVANİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mescidi Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani, Filistinlilerin ve genelde Müslümanların Mescidi Aksa'nın herhangi bir bölümüne el konmasına kesinlikle izin vermeyeceğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 826 Tarih: 09 Haziran 2022 20:28
MESCİD-İ AKSA MÜDÜRÜ ÖMER EL KİSVANİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

El-Kisvani, işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın herhangi bir bölümüne el koymaya kalkışmasının başı belli ama sonu belli olmayan bir savaşın sirenlerini çalabileceği uyarısında bulundu. 

El-Kisvani, fanatik işgalcilerin sürdürdükleri savaşta Mescidi Aksa'yla ilgili planın bir emrivaki haline getirilmesi için oyunlar çevrildiğine dikkat çekti. 

El-Kisvani bu arada, fanatik yahudilerin daha önce Burak Duvarı önünde gerçekleştirdikleri ayinlerini artık gündelik bir şekilde Mescidi Aksa'nın içine taşıdıklarını hatırlattı. 

Mescidi Aksa Müdürü, imkanı olanları Mescidi Aksa'yı ziyarete davet ederek Müslümanların buradaki varlıklarının artırılmasının işgal güçlerinin yahudileştirme planlarını hayata geçirmelerinin önüne geçeceğine işaret etti. 

7 Haziran Salı günü yapılan bir açıklamada işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın bir bölümüne, yahudi yerleşimciler yararına tamamen el koyma amaçlı bir plan üzerinde çalıştığı haber verilmişti. 

Filistin Yasama Meclisi'ndeki Kudüs ve Aksa Komitesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiye, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı zaman yönünden paylaştırma çabalarını 2008'den bu yana sürdürdüğü gibi şimdi de mekan yönünden paylaştırma amaçlı çabalarını devreye sokmak istediğini ifade etti. 

Ebu Halebiye, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Mağribliler Kapısı'nın yerleşimcilerin girişi için bir koridor olarak korunmasına ek olarak şimdi de Mescidi Aksa'nın doğu kısmından bir alana, tamamen yerleşimcilerin sözde ayinlerine tahsis edilmesi için el koyma amaçlı bir plan üzerinde odaklandığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar