HİZBULLAH'TAN ABD'YE TEPKİ

Hizbullah hareketinin yürütme konseyi başkanı, ABD'nin Lübnan halkının ülkenin petrol ve gaz kaynaklarına erişmesini engellediğini vurguladı. 

Görüntülenme: 910 Tarih: 06 Haziran 2022 11:05
HİZBULLAH'TAN ABD'YE TEPKİ

Fars Haber Ajansı'na göre, Lübnan Hizbullah hareketinin yürütme konseyi başkanı Haşim Safiyeddin dün akşam yaptığı açıklamada  şöyle dedi: "ABD, Lübnan halkının petrol ve gaz kaynaklarına erişmesini engelliyor. Halbuki enerji, Lübnan'ın içinde bulunduğu  krizden çıkışındaki en önemli faktörlerden biridir."

Hizbullah yetkilisi, ABD'nin bazı paralı askerleriyle birlikte Lübnan'daki durum için Hizbullah'ı suçlamaya çalıştığını ve direnişi hedef aldığını kaydetti.

Safiyeddin, diyalog ve Lübnan'ın krizden çıkışı çağrısını yineleyerek, "Bunu yapabiliriz. Güçlü bir Lübnan, ABD karşı çıksa bile direnişiyle petrolünü ve gazını çıkarabilecektir.'' dedi.

Öte yandan Lübnan Savunma Bakanı Maurice Selim, ırkçı İsrail'in iki ülke arasında ihtilaf konusu olan deniz sahasında yürüttüğü faaliyetlerin Lübnan'ın güneyindeki istikrar ortamını tehdit ettiğini belirtti.

Savunma Bakanı Selim, ırkçı İsrail'in ihtilaflı bölgedeki faaliyetlerinin, Lübnan'a yönelik bir provokasyon ve ülkenin güneyindeki istikrar halinin açıkça tehdit edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Selim, terör rejimi  İsrail'in Lübnan sınırında "oldubitti" peşinde koştuğunu ve böylece ABD'nin ara buluculuk görevini üstlendiği deniz sınır müzakerelerinin yeniden başlaması için yürütülen çalışmaları akamete uğrattığını dile getirdi.

Lübnan ile ırkçı  İsrail arasında yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı bulunuyor. Lübnan müzakere heyeti ise tartışmalı bölgenin 2 bin 290 kilometre olduğunu söylüyor.

Parstoday

Yorumlar