HALİD KADDUMİ: İMAM HUMEYNİ FİLİSTİN VE KUDÜS MESELESİNE İTİBAR KAZANDIRDI

 

Görüntülenme: 928 Tarih: 06 Haziran 2022 14:08
HALİD KADDUMİ: İMAM HUMEYNİ FİLİSTİN VE KUDÜS MESELESİNE İTİBAR KAZANDIRDI

Filistin İslami Hareketi Hamas'ın temsilcisi, ölümünün 33. yıldönümü vesilesiyle İmam Humeyni'yi överek, "İmam Humeyni (r.a), Filistin ve Kudüs meselesine İslam ümmetinin ve insanlığın ana kaygısı olarak itibar kazandırdı." diye belirtti.

 

Hamas Hareketi'nin Tahran'daki temsilcisi Dr. Halid Kudumi, İmam Humeyni'nin 33. vefat yıldönümü münasebetiyle Tesnim Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Halid Kudumi, İmam Humeyni'nin karizmatik ve halk tabanlı kişiliğine atıfta bulunarak, İmam Humeyni'nin (r.a) hareketinin genel hatlarını iki yönde olduğunu belirtti: "Birincisi, ABD ve Siyonist rejimin önderliğindeki zalim güçlerle mücadele, ikincisi ise Filistin halkının öncülüğünde dünyadaki mazlum halkların desteklenmesi."

Hamas Hareketi'nin Tahran temsilcisi, "İmam Humeyni işgalci rejimin büyükelçiliğini kapatarak Filistinlilere devretti ve Filistin davasına diplomatik, siyasi ve uluslararası bir boyut kazandırdı. Böylece bu elçilik Filistinlilerin ilk ve en yüksek diplomatik temsilciliği oldu." dedi.

rasthaber

Yorumlar