KUDÜS VE CENİN'DE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin bu sabah (5 Haziran Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’da Cenin’in farklı bölgelerine ve Kudüs’te Şufat Kampı’na düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 918 Tarih: 05 Haziran 2022 05:24
KUDÜS VE CENİN'DE ÇATIŞMA

İşgal güçleri Cenin kentine ve Cenin Kampı ile civardaki bazı köy ve beldelere baskın düzenleyerek arama yaptı. Baskınlar sırasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
 

Cenin’in kuzeydoğusunda yer alan ve Filistinli gençlerin dün gece el yapımı patlayıcıyla hedef aldığı el-Celeme kontrol noktası yakınlarında da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.
İşgal güçlerinin et-Taybe, Anin ve Zebube köylerine baskın düzenlediği, Cenin’in batısındaki es-Seyletu’l-Harisiyye ve el-Yamun beldeleri çevresinde askeri varlığını yoğunlaştırdığı, Seyletu’z-Zahr beldesine ait arazilerde havaya aydınlatma fişekleri attığı kaydedildi.

Kudüs’te de kentin kuzeydoğusundaki Şufat Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçleriyle kamp sakinleri arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal askerlerinin göz yaşartıcı bomba kullandığı belirtildi.
 

İşgal güçleri el-Halil’de Ziya Ebu Iyşe isimli Filistinliyi kent merkezindeki Eski Belde semtinde bulunduğu sırada gözaltına aldı ve es-Selayime Mahallesi’nde bazı evlere baskın düzenleyerek arama yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar