SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

İşgal güçleri bu sabah (5 Haziran Pazar) Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenleyecekleri baskın öncesinde el-Kıble Mescidi’nin kapılarını zincirlerle kilitledi. 

Görüntülenme: 832 Tarih: 05 Haziran 2022 11:57
SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Yahudi yerleşimcilerin sabah erken saatlerden itibaren işgal polisi himayesinde gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girmeye başladıkları belirtildi.
 

Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan Filistinlilerden bir grubun Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya girmeye başladıkları sırada avluda kuşluk namazı kıldığı ifade edildi.
 

Fanatik Yahudi cemaatleri bugün ve yarın Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yapma çağrısında bulunmuştu.
 

Yahudi cemaatlerinin çağrılarına karşılık Filistinliler de gücü yeten herkesi bugün ve yarın Mescid-i Aksa’da bulunmaya ve baskınlara direnmeye davet etmişti.

Mescid-i Aksa hatibi ve Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’da nöbet tutmanın önemine dikkat çekerek, Mescid-i Aksa’yı savunmak ve Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerini boşa çıkarmak gerektiğini söyledi.
 

Şeyh İkrime Sabri, Arap ve İslam ülkelerinin sessizliğinin işgal güçlerini ve fanatik Yahudileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ettiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar