ŞEYH HASAN EL BAĞDADİ: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BUGÜN FİLİSTİN DAVASININ İLK SAVUNUCUSUDUR

Hizbullah Merkez Konseyi'nin bir üyesi, İmam Humeyni'nin Doğu'dan ve Batı'dan bağımsız bir devrim başlatabildiğini belirterek, bugün İslam Cumhuriyeti'nin Filistin davasının ilk savunucusu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1084 Tarih: 04 Haziran 2022 04:25
ŞEYH HASAN EL BAĞDADİ: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BUGÜN FİLİSTİN DAVASININ İLK SAVUNUCUSUDUR

 Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Hasan el-Bağdadi, İslam İnkılabı Lideri İmam Humeyni'nin (r.a) vefatının 33. ölüm yıldönümü münasebetiyle Beyrut'un güneyinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘İran İslam Cumhuriyeti, Filistin davasının ilk savunucusudur.’

Şeyh Hasan el-Bağdadi, İmam Humeyni’nin (r.a) İslam İnkılabı liderliğindeki özelliklerine değinerek şunları söyledi: ‘İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu, Doğu ve Batı'dan bağımsız bir devrim başlatmayı başardı ve bu devrim kendi içinde Müslümanların çıkarlarını reforme etme ve savunma konusunda model haline geldi.

Bugün İran, Filistin davasının ilk savunucusudur. Tahran her onurlu insana yardım eli uzatıyor ve İran, güney Lübnan’ı kurtarmamız ve onu saldırılardan korumamız için bize en fazla destek veren ülkeydi. 

Lübnan'ı İsraillilerin ve IŞİD'in elinden kurtaranlara ve onu koruyanlara baskı yapması için hâlâ Amerikalılara güvenenlere, “Artık umut etmeyi bırakın! Bu kadar tecrübe yeter!” Bu yanlış politikadan uzaklaşmanız sizin ve toplumlarınız için daha iyidir ve sizi temin ederim ki olumlu bir sonuca ulaşamayacaksınız” diyoruz. Siz ve efendilerinizin Lübnan topraklarının herhangi bir bölümünü ve Lübnanlıların itibarını İsrail düşmanı lehine yok etmesine izin vermeyeceğiz.

Lübnan'ın, parlamento seçimlerinin ardından çatışan tarafların oturup Lübnan’ın çıkarları üzerinde anlaşmaya varması için bir zamana ihtiyacı var. 

Bugün tüm siyasi partiler, ekonomik sorunları düzeltmek için onları seçen toplumlara karşı sorumludur ve bu nedenle, ülkenin ekonomik sorununu ve mevduat sahiplerinin para sorununu çözebilecek, yağmalanan hazineyi geri getirebilecek ve zenginlikleri denizden çıkarabilecek bir ulusal birlik hükümetinin oluşumu hızlandırmalıdırlar.’

rasthaber

Yorumlar