OCAK AYINDAN BU YANA 14 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

Filistinli çocuklara yönelik hak ihlalleriyle ilgilenen bir insan hakları kuruluşunun hazırladığı raporda bu yılın başından itibaren 14 Filistinli çocuğun işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit edildiği dile getirildi.  

Görüntülenme: 695 Tarih: 03 Haziran 2022 14:17
OCAK AYINDAN BU YANA 14 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

Çocukları Savunma Evrensel Hareketi'nin Filistin şubesinin bugün (3 Haziran Cuma) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, işgal güçlerinin dün akşam Batı Şeria'nın orta kesiminde Udeh Muhammed Udeh isimli çocuğu katletmesiyle birlikte bu yılın başından itibaren İsrail işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli çocuk sayısının 14'e yükseldiğine dikkat çekildi. 

Çocukları Savunma Evrensel Hareketi'nin Sorgulama Programı Müdürü Ayid Ebu İktiş, İsrail işgal güçlerinin Filistinli çocukları öldürmelerinden dolayı işgal rejiminin hiçbir şekilde hesaba çekilmemesinin ve herhangi bir baskıya, yaptırıma maruz kalmamasının onun saldırganlıkta daha da azgınlaşmasına, hiçbir ölçü ve sınır tanımamasına yol açtığına dikkat çekti. 

Açıklamada 2021 yılının, 2014'ten bu yana Filistinli çocuklara yönelik işgal terörünün en kanlı yılı olduğu, 2021 içinde toplumda 78 Filistinli çocuğun işgalci saldırganlar tarafından katledildiği dile getirildi. 

Dün akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın batısındaki El-Midye köyünde 16 yaşındaki Udeh Muhammed Udeh isimli bir Filistinli çocuk, arkadaşlarıyla oynadığı sırada işgal güçlerinin kasıtlı saldırısı sonucu şehit oldu. Bu çocuğun öldürülmesiyle birlikte çarşamba sabahından itibaren geçen iki gün içinde şehit olan Filistinli sayısı da beşe çıktı. Bunlardan dördü işgal güçlerinin saldırılarında, biri de geçen yıl vuku bulan Kudüs Kılıcı Savaşı'nda aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar