MESCİD-İ AKSA CUMA NAMAZINDA DOLDU TAŞTI

İsrail işgal güçlerinin tüm engellemelerine ve trafiği zorlaştırmalarına rağmen bugün (3 Haziran) 35 bin Müslüman Cuma namazını Mescidi Aksa'da eda etti.  

Görüntülenme: 1150 Tarih: 03 Haziran 2022 14:28
MESCİD-İ AKSA CUMA NAMAZINDA DOLDU TAŞTI

İşgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine ve paylaştırma planlarına karşı Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması, oranın İslami kimliğinin korunması için muhtelif sivil toplum kuruluşları ve direniş hareketleri tarafından yapılan çağrılar Filistin halkı arasında yine yankı buldu ve muhtelif bölgelerden Müslümanlar Cuma namazı için Mescidi Aksa'ya akın etti. Ancak işgal rejimi bazı yolları kapatarak ve çok sayıda kontrol noktası oluşturarak birçok kişinin buraya ulaşmasını engelledi. 

Mescidi Aksa hatiplerinden ve Kudüs'teki Yüksek İslami Konsey Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilerin çağrılara cevap vermelerinin ve Mescidi Aksa'ya akın etmelerinin, buranın tarihi ve asli kimliğini değiştirmeye çalışan işgal rejimine ve yahudi yerleşimcilere önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. 

Sabri, gerek Kudüs ahalisinden, gerek Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlilerden ve gerekse Batı Yaka ahalisinden Mescidi Aksa'yla ilgilenmeye, buraya yolculuk etmeye ve burada varlıklarını muhafaza etmeye devam etmelerini istedi. 

Bu arada fanatik yahudilerin oluşturduğu Tapınak cemaatlerinin, Tevrat'ın İnişi Bayramı (Şavuot) olduğu iddiasıyla önümüzdeki pazar ve pazartesi günleri yine Mescidi Aksa'ya baskın düzenlenmesi konusunda taraftarlarına çağrılarda bulundukları belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar