İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİNALARI YIKTI

 

Görüntülenme: 570 Tarih: 02 Haziran 2022 01:01
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİNALARI YIKTI

İsrail işgal güçleri dün (1 Haziran Çarşamba) Filistinlilerin binalarını ve tesislerini yıkmak için geniş çaplı operasyonlar düzenledi. Batı Şeria ve Kudüs'ün farklı bölgelerinde kimisi ikamet amacıyla, kimisi tarım faaliyetlerinde kullanılan toplamda 18 binayı ve tesisi ve bazı duvarları yıktıkları haber verildi. Ayrıca birçok bina için de yıkım ihtarında bulundular.

İşgal güçleri Kudüs'ün İsaviyye kasabasında Hatim Ebu Reyyale isimli Filistinlinin 200 m2'den oluşan evini altıncı kez yıktılar. Evde sekiz kişinin ikamet ettiği belirtildi. Yıkım esnasında işgal güçleri, aile efradına da saldırıp onları darp etti.

İşgal güçleri Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Ez-Zaim kasabasında da bazı briket binaları ve duvarları ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktılar. 

El-Halil'in kuzeydoğusundaki El-Buk'a mıntıkasında Muhammed Cabir'e ait 45 m2'lik ve ikamet için kullanılan bir odayla su kuyusunu yıktılar. Bazı briket yapılar için de yıkım ihtarında bulundular. 

El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesindeki El-Fuheyt Harabeleri mıntıkasında ikamet ve tarım için kullanılan 9 binayı 4 ay içinde dördüncü kez yıktılar. İşgal güçleri bölgedeki bazı çadırları da yıktılar. 

Selfit vilayetinin kuzeyindeki Merda köyünde işgal güçleri 10 farklı bina ve tesis için yıkım ihtarında bulundu. Bunlardan 6 binanın meskun olduğu, 1995'te inşa edildiği ve inşaat ruhsatlarının da bulunduğu dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar