BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Son 24 saat içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te, İsrail işgal güçlerinin hedeflerine yönelik direniş eylemlerinde belirgin bir artış gözlendiği belirtildi.  

Görüntülenme: 650 Tarih: 02 Haziran 2022 21:11
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Direniş güçlerinin, Cenin'deki El-Cabiriyyat Mülteci Kampı civarında işgal güçlerine el yapımı patlayıcılarla ve gerçek mermilerle karşı koyduğu bilgisi verildi. 

Ayrıca yine Cenin bölgesindeki El-Celeme askeri kontrol noktasında da işgal güçlerine ateş edildiği haber verildi. 

Nablus civarında ve özellikle de Burin ve Deyru'l-Hatab köylerinde direnişçilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar vuku bulduğu bildirildi.

Kalkilya şehrinde Izbetu't-Tabib ve Azun El-Funduk bölgelerinde Filistinli gençlerin işgal güçlerinin saldırılarına karşı durdukları belirtildi.

Selfit bölgesinde Bruchin ve Peduel yahudi yerleşim merkezleri civarında Filistinli gençlerin işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri attıkları haber verildi. 

Ramallah bölgesi de işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalara sahne oldu. Burada Peygamber Salih Köyü civarında Filistinli gençler işgal güçlerinin saldırılarına karşı durdu. 

Bir başka çatışma ise Beytlahim civarındaki Teku' bölgesinde meydana geldi. 

Kudüs şehrinde ise Silvan, Şuafat ve Kalendiya başta olmak üzere muhtelif semtlerde ve mahallelerde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

El-Halil'deki El-Arub mülteci kampında ve Devra kasabasında gençler işgalcilerin arabalarını taşladılar. 

İşgal güçleri sabah saatlerinde Gufran Harun Verasine isminde 31 yaşında, gazeteci bir genç kızı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit etmişlerdi.   

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar