BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Bugün (31 Mayıs Salı) Batı Şeria'nın değişik şehirlerinde İsrail işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldiği, bu arada işgal rejiminin bir tür gerilla gücü gibi kullandığı yahudi yerleşimci çeteler tarafından da Filistinlilerin yerleşim alanlarına ve arazilerine baskınlar ve saldırılar düzenlendiği bilgisi verildi.  

Görüntülenme: 574 Tarih: 31 Mayıs 2022 06:26
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Tulkerem'in güneydoğusundaki Şufe köyüne, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim ve El-Halil vilayetlerine bağlı bazı beldelere işgal güçleri ve yerleşimci çeteler tarafından baskınlar ve saldırılar düzenlendi. 

İşgal güçlerinin, Tulkerem civarındaki Avnei Hefetz yahudi yerleşim merkezi yakınında bulunan Şufe köyünün ahalisinden olan Filistinli çiftçilere arazilerinde çalışmakta oldukları sırada saldırdıkları belirtildi. İşgal rejiminin resmi silahlı güçlerinin bu saldırılarına destek amacıyla, gayri resmi gerilla güçleri niteliğindeki yerleşimci çeteler de eş zamanlı bir saldırı düzenledi. 

Beytlahim'de ise kalabalık bir askeri birlik tarafından korunan otobüslerle taşınan yerleşimci çeteler, Teku' Belediyesi bölgesinde yer alan tarihi kalıntılar civarında Talmudi ayinler yapmak amacıyla baskın düzenledi. Çetelerin bu baskını Filistinli gençlerle bu çeteler ve işgal güçleri arasında çatışmalara neden oldu. 

El-Halil'in güneyindeki Yatta kasabasının doğusunda da yine yerleşimci çeteler El-Cevaya köyünde koyun çobanlarına saldırdı ve bir barakayı yıktılar. 

El-Halil'in kuzeyindeki Halhul kasabası civarında da onlarca Filistinli işgal güçlerinin saldırılarında yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar