SİYONİST ASKERLER GAZZELİ BALIKÇILARA VE ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri bugün (30 Mayıs Pazartesi) sabah Gazze'nin kuzey bölgesinin açıklarında iki balıkçıya, güney kesimindeki Han Yunus vilayetinin doğusunda da çiftçilere doğru ateş etti ve gaz bombası attılar.  

Görüntülenme: 947 Tarih: 30 Mayıs 2022 06:25
SİYONİST ASKERLER GAZZELİ BALIKÇILARA VE ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail deniz kuvvetlerine mensup işgalci askerler, Gazze Şeridi'nin kuzeybatısında yer alan Sudaniyye ve El-Vahe mıntıkalarının açıklarında avlanan iki balıkçının teknelerine doğru ağır silahlarla ateş etti ve onları bölgeden uzaklaşmaya zorladılar. 

Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus'un doğusundaki El-Karare beldesinin doğusundaki askeri kulelere yerleşen işgalci askerlerin de buradan, Filistinlilerin arazilerine doğru ağır silahlarla ateş ettikleri ve gaz bombaları attıkları bilgisi verildi. İşgal güçlerinin bu saldırıları üzerine arazide çalışan çiftçilerin oradan uzaklaşmak zorunda kaldıkları ancak herhangi bir yaralanma olayından söz edilmediği belirtildi. 

15 yıldan fazla süredir sıkı bir abluka altında tutulan Gazze Şeridi'nin doğu sınırlarına yakın bölgelere yerleşen işgalci kara askerleri Filistinli çiftçilere, Akdeniz'in Gazze kıyılarına yakın bölgelerinde dolaşan deniz güçleri de Filistinli balıkçılara gündelik olarak saldırı düzenliyor. İşgal rejiminin bütün bu saldırılarının asıl amacı ise bölge ahalisini tamamen açlığa mahkum ederek oradan göç etmeye zorlamak. İşgal rejiminin bu ırkçı tasfiye politikaları karşısında uluslararası toplum ise sessiz kalmayı tercih ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar