BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE EYLEM PATLAMASI

İsrail işgal rejiminin bayrak yürüyüşü konusundaki inatçı tutumu yüzünden, son iki gün içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te işgal güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerde belirgin bir artış gözlendiği dile getirildi.  

Görüntülenme: 709 Tarih: 30 Mayıs 2022 15:15
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE EYLEM PATLAMASI

Kısa adı Mata olan, Filistin Bilgi Merkezi'nin son 48 saatle ilgili olarak yayınladığı rapora göre bu süre içinde işgal hedeflerine yönelik olarak muhtelif noktalarda 235 direniş eylemi gerçekleştirildi ve bu eylemlerde toplamda 22 işgalci yaralandı. 

Raporda bu eylemlerden 12'sinin işgal güçlerine ateş etme ve silahlı çatışmaya girme eylemi olduğu, bunların da ağırlıklı olarak Cenin, El-Halil, Nablus ve Beytlahim bölgelerinde gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Batı Şeria'nın bütün vilayetlerinde işgal güçlerine yönelik eylemlerin sayısında büyük çapta artış oldu ve 39 noktada el yapımı patlayıcılar atma, 24 noktada da molotof kokteylleri ve yanıcı maddeler atma eylemi gerçekleştirildi. Eylemlerden bazılarında Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle kurulmuş olan yahudi yerleşim merkezlerinde oturan yerleşimcilerin arabaları yandı. 

Rapora göre işgal güçlerine ve onların gerilla gücü niteliğindeki yahudi yerleşimci çetelerine karşı direnme eylemlerinin sayısı da 24'ü buldu. Taş ve muhtelif maddi şeyler atarak işgalcilere karşı durma eylemlerinin sayısı 106 oldu. 

İşgal güçlerinin saldırgan tutumunu ve ihlallerini protesto amacıyla 25 kitlesel gösteri ve yürüyüş düzenlendi. 

Filistinliler, dün işgalcilerin Mescidi Aksa'ya baskınlarına da tekbirlerle ve protestolarla tavır koydu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar