HİZBULLAH'TAN FİLİSTİN DİRENİŞİNE DESTEK AÇIKLAMASI

Hizbullah Merkez Konseyi'nin bir üyesi, uzlaşmacı Arap rejimlerini, Siyonist düşmanın Mescid-i Aksa'ya karşı işlediği suçların ortağı olarak nitelendirdi ve Hizbullah'ın, Kudüs'ü ve kutsal alanlarını savunmak için Filistin ile yakın bir şekilde iş birliği yaptığını söyledi. 

Görüntülenme: 762 Tarih: 30 Mayıs 2022 14:25
HİZBULLAH'TAN FİLİSTİN DİRENİŞİNE DESTEK AÇIKLAMASI

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nabil Kavuk, Lübnan'ın güneyindeki Şeyheyn kasabasında düzenlenen cenaze töreninde Suudi Arabistan'ın politikasını Lübnan'da ulusal bir anlaşmanın önündeki gerçek bir engel ve ülkenin iç barışına doğrudan bir tehdit olarak nitelendirdi.

Şeyh Nebil Kavuk şunları söyledi: 'Suudi Arabistan Lübnan'daki provokatif eylemleri destekliyor ve seçimden sonra destekçilerini ve paralı askerlerini direnişe yönelik saldırılarını sürdürmeye ve Lübnanlılar arasındaki anlaşmayı reddetmeye çağırdı.

Hepsinden kötüsü, Suudi Arabistan'ın Siyonist rejime yakın olma politikası, işgal altındaki Lübnan ve Filistin'deki ulusal güvenlik için gerçek bir tehdittir.

Hain Araplat, Siyonist düşmanın Mescid-i Aksa'daki suçlarına ortaktır. Onlar Filistin'i terk ederek Araplık iddialarının yalan olduğunu gösterdiler.

Biz, düşmanı saldırıdan alıkoyan ve kutsallara karşı yapılan saldırıları cezalandıran Araplığın ve Filistin halkına desteğin ve onur ve direnişin gerçek temsilcisiyiz.

Hizbullah, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü desteklemek adına gereken her şeyi yapmak için Filistin direnişiyle en yakın işbirliğinde bulunacaktır.'

Hatırlatmak gerekir ki, dün binden fazla Siyonist yerleşimci, bu yıl Doğu Kudüs'ün işgaliyle eş zamanlı olan bayrak yürüyüşü olarak adlandıkları merasim için yasadışı bir şekilde Mescid-i Aksa'ya girerek Talmud ayinleri gerçekleştirdi.

rasthaber

Yorumlar