FİLİSTİNLİLER KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

İsrail işgal rejiminin izniyle ve binlerce asker ve polisin gözetimi altında, fanatik ırkçı yahudilerin dün (29 Mayıs Pazar) Kudüs'te düzenledikleri bayrak yürüyüşüne karşı Filistinliler de gündüz ve akşam saatlerinde, Kudüs'te ve Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde Filistin bayrağını taşıyarak yürüyüşler düzenlediler.  

Görüntülenme: 1640 Tarih: 30 Mayıs 2022 11:20
FİLİSTİNLİLER KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Fanatik yahudilerin bayrak yürüyüşü düzenledikleri saatlerde Filistinliler de Kudüs'ün büyük caddelerinden Salahaddin Caddesi'nde bir bayrak yürüyüşü düzenledi ve işgalcilerin tutumlarına karşı tepkileri ve öfkelerini ortaya koyan sloganlar attılar. 

İşgal güçlerinin Salahaddin Caddesi'ndeki yürüyüşe müdahale etmesi Filistinli gençlerle aralarında çatışmaya neden oldu. Gençler onların ihlallerini ve saldırılarını protesto eden, Kudüs'ün İslam'a ve Filistin'e ait olduğunu vurgulayan sloganlar attılar. 

Filistin Yönetimi'nin merkezi durumundaki Ramallah şehrinde de Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın müdafaasını yapan murabıtlara destek amacıyla bir bayrak yürüyüşü düzenlendi. Buradaki yürüyüş işgal güçlerinin Beyt İl'deki askeri kontrol noktasına doğru ilerledi ve burada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Fetih hareketi Devrim Konseyi üyesi Fahri El-Berğusi, Ramallah'taki yürüyüşte yaptığı konuşmada Filistin halkının Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı özgürleştirmeyi sadece Kudüs halkından beklememesi gerektiğini hatırlattı. 

Bir bayrak yürüyüşü de El-Halil şehrinde düzenlendi ve katılanlar, Hamas'a ve hareketin Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'a desteklerini dile getiren sloganlar attılar. 

Bunların dışında da muhtelif noktalarda yürüyüşler ve protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar