KEMAL EL HATİB: FİLİSTİNLİLER İÇİN İŞGALDEN KURTULUŞ YAKIN

1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib, Filistin halkının Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisini sınamaya kalkışanın ancak cahil ve kibirli bir insan olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 873 Tarih: 29 Mayıs 2022 07:55
KEMAL EL HATİB: FİLİSTİNLİLER İÇİN İŞGALDEN KURTULUŞ YAKIN

Şeyhh Kemal el-Hatib, bugün (29 Mayıs Pazar) işgalcilerin gerçekleştirmeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü öncesi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskın üzerine yaptığı açıklamada, işgalcilerin cehaletlerinin ve kibirlerinin bedelini ödeyeceklerini ifade etti.
 

İşgalcilerin kendi yaptıklarının bedeli dolayısıyla kimseyi suçlamaya haklarının olmadığına işaret eden el-Hatib, Filistinliler için işgalden kurtuluşun yakın olduğunu belirtti.
 

Öte yandan, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya giderek Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’yı savunmaya davet etti.
 

Filistinlilerden bulabildikleri her yolla Mescid-i Aksa’ya gitmeye çalışmalarını isteyen İkrime Sabri, Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde baskınına karşı konulması gerektiğine dikkat çekti.
 

Batı Şeria’daki milli ve İslami gruplar ise yaptıkları açıklamalarda, işgalcilerin Kudüs’teki Bayrak Yürüyüşü’ne misilleme olarak temas noktalarına giderek işgal güçleriyle çatışma çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar