FİLİSTİN BAŞSAVCISI EL HATİB ŞİRİN EBU AKİLE HAKKINDAKİ RAPORU YAYINLADI

Filistin Başsavcısı Akram el-Hatip, Gazeteci Şirin Ebu Akile’yi öldüren kurşunla ilgili soruşturma raporunun sonucuyla ilgili açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 698 Tarih: 28 Mayıs 2022 23:07
FİLİSTİN BAŞSAVCISI EL HATİB ŞİRİN EBU AKİLE HAKKINDAKİ RAPORU YAYINLADI

Ramallah’taki Cumhurbaşkanlığı karargahında basın toplantısı düzenleyen Akram el-Hatip, Akile’nin ölümüne neden olan merminin, zırh delici bir demir bileşen içerdiğini ve keskin nişancıya ait bir silahtan çıktığını söyledi.

"İşgal güçleri, Şirin de dahil olmak üzere gazetecilere, önceden herhangi bir uyarıda bulunmadan Cenin'deki gazetecilerin bulunduğu yere sürekli ateş açtı” açıklamasında bulunan Filistinli Başsavcı, Akile’nin kaçmaya çalışırken, siyonist ordudan bir asker tarafından başından vurulduğunu belirtti.

İsrail işgal kuvvetlerinin Cenin'deki gazetecilerin varlığının yerini açık ve doğrudan bir şekilde gördüğünü ve tüm gazetecilerin uluslararası alanda tanınan basın üniformasını giydiğini vurgulayan Hatip, Akile’nin ölüm nedeninin, beynindeki bir yırtıktan kaynaklandığını duyurdu. Ebu Akile’nin öldürüldüğü yere ve ona yardıma gelenlere sürekli ateş açıldığını belirten Savcı Hatip, “mermilerin öldürme niyetiyle ateşlendiğini” söyledi.

Savcı Hatip sözlerinin sonunda, “İsrail güçleri tarafından işlenen bir savaş suçu unsurunun olduğunu” söyledi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar