FİLİSTİN'DEN IRAK PARLAMENTOSUNA TEBRİK

Irak Parlamentosu'nun İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayan yasa teklifini ittifakla kabul etmesi büyük takdirler kazandı. 

Görüntülenme: 669 Tarih: 28 Mayıs 2022 22:47
FİLİSTİN'DEN IRAK PARLAMENTOSUNA TEBRİK

Filistin Ulusal Meclisi (parlamento) Başkanı Ruhi Futuh bugün (27 Mayıs Cuma) yaptığı açıklamada, Irak Parlamentosu'nun İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi suç saçan yasayı kabul etmesini sevinçle karşıladığını dile getirdi. 

Futuh, Filistin Haber Ajansı Wafa tarafından yayınlanan basın açıklamasında, bu tutumun kardeş Irak halkının Filistin halkına destek konusunda sergilediği tarihi tutuma yakışan çok onurlu ve yerinde bir tutum olduğunu dile getirdi. 

Kudüs İçin Parlamenterler Birliği de Irak parlamentosunun söz konusu yasayı kabul etmesini mutlulukla karşıladığını dile getirdi. 

Birlik bugün yaptığı açıklamada böyle bir yasanın oy verenlerin ittifakıyla kabul edilmesinin Arap ve İslam toplumlarının ve dünyanın özgür insanlarının Filistin davası konusundaki asıl duruşlarının bir yansıması olduğunu dile getirdi. 

Birlik diğer parlamentoları da benzer yasalar çıkarmaya davet etti. 

Irak Parlamentosu, dün yaptığı oylamada İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayan yasa teklifini ittifakla kabul etmişti. Yasa, Irak'ın içinde veya dışında yaşayan herhangi bir Iraklının İsrail işgal rejiminden herhangi bir cihetle ilişki içine girmesini kesin bir şekilde yasaklıyor. 

Yasa işlenen suçun boyutlarına göre muhalif davrananlara, hapis cezasına ve hatta idama kadar varan cezalar getiriyor. 

Teklif 11 Mayıs'ta alt kurulda kabul edildikten sonra dün genel kurulda oylandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar