NABLUS'TA ÇATIŞMA

Dün (27 Mayıs Cuma) akşam saatlerinde Nablus'un kuzeybatısında yer alan Burka kasabasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda 10 Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 761 Tarih: 28 Mayıs 2022 00:10
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Çatışmaların kasabaya baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında meydana geldiği, işgal güçlerinin gençlere kauçuk kaplamalı mermilerle ve göz yaşartıcı zehirli gaz bombalarıyla saldırdıkları belirtildi. Gençler de işgal güçlerine taşlarla ve molotof kokteylleriyle karşılık verdiler. 

Burka'da bu çatışmaların meydana geldiği saatlerde Nablus'un güneyindeki Hivara kasabasında da, yahudi yerleşimci teröristlerin El-Mesudiye mıntıkasında Nablus-Cenin karayolunu kesmeleri üzerine meydana gelen olaylarda bir yerleşimci kadın terörist yaralandı. Yerleşimci teröristlerin Filistinlilerin araçlarına saldırdıkları bilgisi verildi. 

Filistinli gençler, İsrail işgal güçleri tarafından özel olarak himaye edilen bir yerleşimci teröristin indirdiği ve Hivara'nın merkezinde bulunan Filistin bayrağını yeniden göndere çektiler.

Hivara kasabasında birkaç günden beri işgal güçlerinin ve onlar tarafından korunan yerleşimci teröristlerin saldırıları sebebiyle yoğun bir şekilde hareketlilikler ve çalkantılar yaşanıyor. İşgal güçleri sık sık buraya baskınlar düzenleyerek kasabanın çevreyle irtibatını sağlayan yollarını kapatıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar