HALİL AVAVİDE VE RAİD REYYAN AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

İsrail işgal rejiminin, idari tutuklama uygulamasına binaen tamamen hukuksuz bir şekilde hapiste tutulmalarını protesto eden Halil Avavide ve Raid Reyyan isimli esirler açlık grevlerini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 620 Tarih: 28 Mayıs 2022 20:35
HALİL AVAVİDE VE RAİD REYYAN AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

El-Halil şehrinin İzna kasabasından olan 40 yaşındaki Halil Avavide 87 günden beri, Kudüs şehrinin kuzeyindeki Beyt Dakku kasabasından olan 27 yaşındaki Raid Reyyan ise 52 günden beri açlık grevini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. 

Filistin Esir Kulübü daha önce yaptığı bir açıklamada İsrail işgal mahkemesinin, Avavide'nin sağlık durumunun kötüleşmesine rağmen serbest bırakılması için yaptığı başvuruyu yine reddettiğini dile getirmişti.

Esir Avavide geçtiğimiz salı günü sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle Er-Remle Hapishanesi'nin revirine kaldırılmıştı. Revire kaldırılması işleminin, sağlık durumunun tehlikeli derecede kötüleşmesi üzerine İsrail Yüksek Mahkemesi'nin acilen hastaneye kaldırılması yönünde karar vermesinin ardından gerçekleştiği ifade edildi. 

Eşinin verdiği bilgilere göre, Avavide'nin şiddetli eklem ağrıları, baş ağrısı ve baş dönmesi yaşadığı, görme kabiliyetinin zayıfladığı, hemen her gün kustuğu ve bazen kan kustuğu, yürüyemediği o yüzden tekerlekli sandalyeyle dolaştırıldığı bunun yanı sıra sırtında ve boynunda da muhtelif ağrılar olduğu dile getirildi. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar