ŞEHİT FİLİSTİNLİ ÇOCUK ZEYD GUNEYM BUGÜN HAKK'A UĞURLANDI

 

Görüntülenme: 606 Tarih: 28 Mayıs 2022 21:10
ŞEHİT FİLİSTİNLİ ÇOCUK ZEYD GUNEYM BUGÜN HAKK'A UĞURLANDI

Dün (27 Mayıs Cuma) akşam, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Hızır kasabasında siyonist işgal askerleri tarafından şehit edilen henüz 15 yaşındaki Zeyd Guneym isimli Filistinli çocuğun cenazesi bugün büyük bir kalabalığın katıldığı törenle kaldırıldı. Törene katılanlar direnişin işgalciden intikam almasını isteyen sloganlar attılar. 

Cenaze töreni Beyt Cala Devlet Hastanesi'nin önünde başladı. Buradan alınan cenaze, aile efradının ve yakınlarının son kez görmesi için Hızır kasabasında bulunan evlerine getirildi. Sonra Ömer ibnu'l-Hattab Camisi'ne götürüldü. Orada kılınan cenaze namazının ardından da Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Zeyd Said Muhammed Guneym, işgal güçlerinin dün akşam Hızır kasabasına düzenledikleri baskın sebebiyle meydana gelen çatışma esnasında işgal güçlerinin attığı mermilerle, ensesinden ve sırtından vurularak şehit edilmişti. Saldırıda ağır yaralanan Zeyd, çok hızlı bir şekilde Beytlahim'deki Yemame İhtisas Hastanesi'ne kaldırılmış ancak kurtarılamayarak kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar