HIZIR KASABASINDA FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

Filistin'deki tıbbi kaynaklar dün (27 Mayıs Cuma) akşam yaptıkları açıklamada, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'e bağlı Hızır kasabasında 18 yaşından küçük bir Filistinli çocuğun işgal güçlerinin mermileriyle şehit edildiği duyuruldu.  

Görüntülenme: 700 Tarih: 28 Mayıs 2022 13:04
HIZIR KASABASINDA FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şehit edilen çocuğun 15 yaşındaki Zeyd Said Muhammed Guneym olduğu ve işgal güçlerinin Hızır kasabasına düzenledikleri baskın sebebiyle meydana gelen çatışma esnasında işgal güçlerinin attığı mermilerle şehit edildiği belirtildi.

Diğer tıbbi kaynaklar tarafından verilen bilgilerde çocuğun boynundan ve sırtından üç mermiyle ağır yaralandığı ve ardından çok hızlı bir şekilde Beytlahim'deki Yemame İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi. 

Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde dün işgal güçlerinin haftalık gösterilere müdahale etmesi sebebiyle birçok yerde çatışma meydana gelmiş ve çok sayıda yaralanan olmuştu. 

Filistin Kızılay teşkilatı tarafından yapılan açıklamada dün Nablus'a bağlı Beyt Decen, Subeyh Dağı, Beyta ve Hivara beldelerinde meydana gelen çatışmalarda 88 kişinin yaralandığının tespit edildiği ve bunlardan 10 kişinin kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar