MESCİD-İ AKSA'DA VE HZ İBRAHİM CAMİİ'NDE BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

 

Görüntülenme: 853 Tarih: 27 Mayıs 2022 03:33
MESCİD-İ AKSA'DA VE HZ İBRAHİM CAMİİ'NDE BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Bugün (27 Mayıs Cuma) sabah, mukaddes mekanlara destek ve işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine tepki amacıyla Mescidi Aksa'da ve El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde düzenlenen Büyük Fecir Buluşması münasebetiyle binlerce Filistinli sabah namazında buralara akın etti. 

Özellikle Kudüs ahalisinden ve Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden çok sayıda Filistinli sabah namazı için Mescidi Aksa'ya akın ederek buradaki varlıklarını her zaman sürdürecekleri ve burayı savunmaktan geri durmayacakları mesajları verdi. 

Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'deki tarihi Hz. İbrahim Camisi'nde düzenlenen Büyük Fecir Buluşması için de pek çok kişi sabah namazına buraya gitti. Ahali, işgal rejiminin bu tarihi camideki yahudileştirme faaliyetlerine ve son olarak da yahudiler için tahsis edilen bölüme asansör inşa edilmesi gerekçesiyle caminin tarihi merdivenlerinin yıkılmasına tepkisini ortaya koydu.

Hz. İbrahim Camisi'nde sabah namazı buluşmasının ardından ahali, buradaki varlıklarını ve aktivitelerini artırmak amacıyla artık mümkün mertebe düğün törenlerini burada yapma kararını uygulamaya geçirmenin bir başlangıcı olarak Abdülhadi El-Acluni'nin düğün törenini düzenledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar