SİYONİST GÜÇLER GAZZE'DE TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

İşgal güçleri bu gece (27 Mayıs Cuma), Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Rafah'ın doğusundaki tarım arazilerine ateş etti, gaz ve aydınlatma bombaları attı.  

Görüntülenme: 733 Tarih: 27 Mayıs 2022 14:41
SİYONİST GÜÇLER GAZZE'DE TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Rafah'ın doğusunda, Ebu Mutaybık Kapısı olarak isimlendirilen bölgenin çevresindeki askeri kulelelere toplanan işgalci askerler ellerindeki ağır silahlarla Filistinlilerin tarafına yoğun bir şekilde ateş etti, bölgedeki tarım arazilerine doğru göz yaşartıcı gaz bombaları ve aydınlatma bombaları attılar. 

Gazze Şeridi'nin doğusunda sınıra yakın yerlere toplanmış olan işgalci askerlerin bölgedeki tarım arazilerine ve hayvan güden çobanlara sık sık saldırılarda bulundukları, bölge ahalisine huzur ve güven içinde hayatlarını idame ettirme, geçim kaynaklarını temin etme fırsatı vermek istemedikleri dile getirildi. 

Siyonist işgal rejimi Gazze Şeridi'ni 15 yıldan fazla süredir sıkı bir abluka altında tutuyor. Hemen her gün doğudan kara sınırından sıkıştırırken, zaman zaman silahlarla saldırırken ve bazen sınırı geçerek arazileri tahrip ederken, batı tarafından da balıkçılara saldırıyor, onların teknelerine ve tuttukları balıklara el koyuyor, bazen kendilerini de rehin alıp götürüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar