İŞGALCİ SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri dün (25 Mayıs Çarşamba) akşam işgal altındaki Kudüs'ün güneyindeki Beytu Safafa kasabasında Filistinlilere ait, iki kattan oluşan bir binayı yıktı.  

Görüntülenme: 975 Tarih: 26 Mayıs 2022 15:35
İŞGALCİ SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, askeri buldozerlerle gelen işgal güçleri Beytu Safafa'nın Es-Safih mıntıkasında Muhammed Cevdet isimli bir Filistinliye ait olan evi yıktılar. 

İşgal güçlerinin aynı zamanda evin sahibi Muhammed Cevdet'e ve oğluna saldırdıkları, oğlunun bileklerine kelepçe vurarak zorla askeri araçlardan birinin içine soktukları ifade edildi. 

Yıkım esnasında olay yerinde çok sayıda işgalci askerin yer aldığı belirtildi. 

Evin sahibinin eşi Veddad Cevdet, inşaat ruhsatlarının olmasına rağmen yıkım işleminin ani bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. 

Veddad Cevdet, kendilerinin ruhsat alabilmek için çok büyük miktarlarda paralar ödediklerini ama işgal yönetiminin bu paraları alarak ruhsat vermesine rağmen yine de tamamen hukuksuz bir şekilde evlerini yıktığına dikkat çekti. 

Kısa adı OCHA olan BM Yardım Koordinasyon Ofisi'nin verdiği bilgilere göre işgal yönetimi 19 Nisan - 9 Mayıs arasında Batı Şeria'nın C kategorisine giren bölgesinde ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 9 binayı yıktı veya gasp etti ya da sahiplerine zorla yıktırdı. Bu kadar evin yıkılması veya gasp edilmesi ise 31 Filistinlinin evsiz kalmasına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar