SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA TERÖR ESTİRDİ

Yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çeteleri bugün (25 Mayıs Çarşamba) Za'tere kontrol noktasında bir arabayı yaktı ve Nablus'un güneyindeki Urif kasabasında bir caminin pencerelerini ve bir buldozerin camlarını dağıttılar. 

Görüntülenme: 651 Tarih: 25 Mayıs 2022 00:26
SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA TERÖR ESTİRDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yerleşimci terör çeteleri Za'tere askeri kontrol noktasında Filistinlilere ait bir arabayı hedef aldılar ve yaptıkları saldırı arabanın tamamen yanmasına sebep oldu. 

Yine yerleşimci çetelerden bir grup Urif kasabasına baskın düzenleyerek Er-Rabat Camisi'nin pencerelerini dağıttılar. Ayrıca Isam Es-Safdi isimli bir vatandaşa ait bir buldozerin camlarını kırdıkları ve kasabanın doğu kısmındaki bazı evlere saldırdıkları haber verildi. 

Yerleşimci çetelerden bir grubun da kuzeydoğu bölgesinde Burin kasabasına saldırdıkları, bölgenin ahalisinin onlara karşı durduğu ve bu yüzden çatışmalar çıktığı bildirildi. Bir başka yerleşimci grubun da Hivara-Kalkilya yolunda arabaları taşladıkları ifade edildi. 

Gece yarısından sonra da yerleşimci çetelerin Yusuf'un Kabri bölgesine baskınlarını güvenceye almak isteyen işgal güçlerinin Nablus'a yaptıkları baskında Gays Yamin isimli 16 yaşında bir çocuk şehit olmuş, 75 kişi de yaralanmıştı. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

İsrail'de faaliyet yürüten Şimdi Barış Hareketi'nin verilerine göre, Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs çevresinde 145 adet büyük yerleşim merkezi, 140 adet plansız, gecekondu tarzı kurulmuş yerleşim alanı ve 666 bin yerleşimci bulunuyor. 

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak tarafından yapılan açıklamada ise Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğu ve buralarda toplam 913 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği bilgisi verilmişti.

İşgal rejimi bu bölgedeki yerleşim faaliyetlerini tamamen uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yürüttüğünden ve sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa ettiğinden yahut mevcut yerleşim merkezlerine yeni yerleşim birimleri eklediğinden kesin ve doğru bilgileri tam olarak vermiyor. O yüzden farklı merkezler tarafından birbirinden farklı bilgiler verilebiliyor.  

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar