IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ HANIM ESİR EL CEABİSE'NİN AMELİYAT OLMASINA İZİN VERMİYOR

Arabasında taşıdığı bir tüpün kazayla patlaması ve bu yüzden bindiği arabanın yanması sonucu, bedeninin yarısı yanan ve işgal güçleri tarafından eylem teşebbüsünde bulunma suçlamasıyla mahkum edilen Kudüslü bayan esir İsra El-Ce'abis'e ameliyat yapılması talebini işgal yönetimi yine reddetti.     

Görüntülenme: 1045 Tarih: 25 Mayıs 2022 23:42
IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ HANIM ESİR EL CEABİSE'NİN AMELİYAT OLMASINA İZİN VERMİYOR

Şehitler ve Esirler İçin Kudüs Yüreği isimli sivil toplum kuruluşu bugün (25 Mayıs Çarşamba) yaptığı açıklamada, esir Ce'abis'in ve işgal zindanlarındaki tüm hasta esirlerin hayatlarından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu hatırlattı.

Özgürler Hareketi'nin sözcüsü Yasir Halef de Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada işgal yönetimin kadın esire ameliyat yapılmasını reddetmesinin, onun ne derece cani ve iğrenç olduğunu, esir kadının hayatını ne derece hafife aldığını yansıttığına dikkat çekti. 

İşgal altındaki Kudüs'ün güneyindeki Cebelu'l-Mukebber köyünün ahalisinden olan 38 yaşındaki İsra El-Ce'abis, evli ve bir kız çocuk annesi. 11 Ekim 2015 tarihinde Kudüs'e gitmekte olduğu sırada bir askeri kontrol noktasının yakınında arabasındaki tüpün kazayla patlamasından dolayı işgal rejimi onu bir askere suikast düzenleme teşebbüsünde bulunmakla suçlayarak 11 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. 

Tüpün patlamasının sebep olduğu yangın kadının bedeninin %50 oranında yanmasına sebep oldu ve normal hayatına yeniden kavuşabilmesi için 8 ayrı ameliyat geçirmesi gerekiyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar