ZİYAD ENNEHALE KUDÜS'ÜN KILICI ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE KONUŞTU

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Kudüs'ün Filistin'in ebedi başkenti olduğunu ve Kudüs'ün Kılıcı Operasyonunun Filistin halkının birliği ve direnişi için bir fırsat olmaya devam edebileceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 840 Tarih: 23 Mayıs 2022 11:22
ZİYAD ENNEHALE KUDÜS'ÜN KILICI ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE KONUŞTU

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı'nın birinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Gaspçı Siyonist rejim, Filistin halkının direniş gücüne sahip olduğu ve sonuna kadar direnişin izinde olacağı gerçeğiyle ilk kez karşı karşıya kaldı.

Siyonist rejim, Filistinlilerin birliğini bozmaya ve bizi cihattan alıkoymaya çalışıyor ama biz ne pahasına olursa olsun direnişe devam etmeliyiz.

Tüm Filistinlileri partizanlık ruhundan uzak olarak iç cephe birliğini güçlendirmeye çağırıyorum. Filistin halkının birliği, direnişin desteklenmesi ve sürdürülmesi için zaruridir.

Direniş grupları arasında birlik ve beraberlik, savaş meydanlarında birlik ve beraberlik için gereklidir. Siyonist rejimin bölgesel düzeyde güç kazanmasına izin vermemeli, her alanda var gücümüzle çalışmalı ve her alanda aktif olmalıyız.

Kudüs, Filistin'in ebedi başkentidir. Siyonist rejimin Kudüs'ü Yahudileştirme yönündeki eylemlerini, bedeli sürekli savaş alanlarında bulunmamız olsa bile asla kabul etmeyeceğiz.

Her konuda Kudüs ekseninin güçlendirilmesi gerekiyor. Bölgedeki direniş ekseninin birliği korunmalıdır.

Sadece Kudüs'ün Kılıcı savaşındaki başarılarımızdan bahsetmek yeterli değildir, bizim görevimiz, bu kazanımları güçlendirmektir.’

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de Kudüs’ün Kılıcı Savaşı'nın birinci yıl dönümü münasebetiyle şunları söyledi: ‘Kudüs’ün Kılıcı Savaşı'nın sonucu Filistin ile sınırlı değildi. Bu savaşın sonuçları, stratejik ve küreseldi.

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı'nın sonuçlarının ardından, geçmişte işgal rejiminin yetkilileri Gazze ile bir çatışmayı engellemeye çalıştı. Kudüs’ün Kılıcı Savaşı'nın sonuçlarından biri de Filistin topraklarını ve halkını birleştirmesidir.’

Direniş Grupları Ortak Odası: Hiçbir koşulda çatışma kurallarının değiştirilmesine izin vermeyeceğiz / Kudüs'ün Kılıcı kınına girmeyecektir

Gazze’deki Direniş Grupları Ortak Odası, hiçbir koşulda İsrail’in işgalci yerleşke sakinlerinin mayıs ayı sonlarında Kudüs’te bayrak yürüyüşü düzenlemesine izin vermeyeceklerini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: 

‘Başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki topraklarda Siyonist düşmanın eylemleri ve yerleşimcilerin bayrak yürüyüşü yaparak Mescid-i Aksa'ya saldırma çağrısı, bizim de buna kararlı bir şekilde karşı çıkmamıza neden olacaktır. Çünkü bu tür eylemler Kudüs’ün Kılıcı savaşının kazanımlarını sorgulatacaktır.

Bu nedenle Filistin halkının hiçbir koşulda çatışma kurallarının değiştirilmesine ve kışkırtıcı eylemlere geri dönülmesine izin vermeyeceğini vurguluyoruz ve biz bu konudaki duruşumuzu daha önce açıklamıştık.

İşgal olduğu sürece cihat ve direniş seçeneği devam edecek ve Kudüs'ün kılıcı asla kınına girmeyecektir ve Siyonist düşman Filistin topraklarını ayıramayacak, milletimizi ve kutsal alanlarımızı işgal edemeyecektir.

Filistinlilerin kanı Gazze'de, Batı Şeria'da, Kudüs'te ve hatta Filistin'in dışında olmak üzere her nerede olursa olsun, her zaman mukaddestir.  

rasthaber

Yorumlar