NASIR EBU ŞERİF: SİYONİST REJİM İSLAM MİLLETİNİN DÜŞMANIDIR

Filistin İslami Cihad hareketinin İran temsilcisi, Tahran Uluslararası Kitap Fuarı'nı yayıncıları, kültür ve medya mensuplarını bir araya getirmek için bir fırsat ve birlik ve anlayış için bir şemsiye olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 1005 Tarih: 23 Mayıs 2022 00:08
NASIR EBU ŞERİF: SİYONİST REJİM İSLAM MİLLETİNİN DÜŞMANIDIR

Tahran'da 11 Mayıs'ta  İmam Humeyni musallasında başlayan  33. Uluslararası Kitap Fuarı dün sona erdi.

İRNA'ya göre; 33. Tahran Uluslararası Kitap Fuarı'nın oturum kulisinde Filistin İslami Cihat hareketinin İran temsilcisi Nasır Ebu Şerif, kitap fuarının önemli rolüne atıfta bulunarak, gerçekleri aktararak, Siyonist rejimin herhangi bir yalanından uzak bir şekilde, gerçeklerin anlatılması sayesinde birçok insanın fikirlerinin değişebileceğini  söyledi.

Ebu Şerif, İslam ülkelerinde bu tür sergilerin düzenli olarak yapılmasının İslam birliğinin, kültürel tanınma ve alışverişin güçlenmesinde ve Müslümanların sorunlarının çözülmesinde önemli rol oynayabileceğini sözlerine ekledi.

Filistin İslami Cihad hareketinin İran'daki temsilcisi, bazı ülkelerin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeye yönelik eylemlerini kınadı ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin,  tüm ahlaki ve insani değerlere ihanet olduğunu vurgulayarak, ''Çünkü gaspçı Siyonist rejim, Filistin halkının ve Arap-İslam milletinin düşmanıdır.'' dedi.

BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas  Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği cinayetleri hiçe sayarcasına  2020'de ABD baskısı ve arabuluculuğu altında Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirdi. Bu girişim Arap ve İslam ülkelerinde bir muhalefet dalgasıyla karşılaştı. 

parstoday

Yorumlar