FİLİSTİNLİ 2 ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistinli esirler Halil Avavide ve Raid Rayyan, işgal rejimi zindanlarında başlattıkları açlık grevi eylemlerini sürdürüyorlar. 

Görüntülenme: 626 Tarih: 23 Mayıs 2022 07:49
FİLİSTİNLİ 2 ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Açlık grevi eylemine el-Halil kentine bağlı İzna beldesi sakinlerinden 40 yaşındaki esir Avavide 80 gün önce ve Kudüs kentinin kuzeyindeki Beyt Duggu köyü sakinlerinden 27 yaşındaki esir Rayyan ise 45 gün önce başlamıştı.
 

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, açlık grevindeki esirler Avavide ve Rayyan’ın sağlık durumlarının kötüye gittiğini açıkladı.
 

Heyet, er-Ramle Cezaevi revirinde tutulan Avavide’nin mafsallarında acı ve başında ağrı hissettiğini, baş dönmesi ve görme bozukluğu yaşadığını, yürüme zorluğu çektiğini ve tekerlekli sandalyeyle taşındığını bildirdi.
 

İşgal yönetiminin tahlil bahanesiyle kasıtlı olarak Avavide’yi kentteki hastaneler arasında dolaştırdığına dikkat çeken heyet, Filistinli esirin her seferinde sağlık durumu henüz tehlikeli aşamaya ulaşmadığı gerekçesiyle herhangi bir tahlil yapılmadan geri getirildiğini belirtti.
 

Heyet, işgal yönetiminin esir Avavide’yi hücreye koyarak ve sürekli hastanelerde dolaştırarak bedensel ve psikolojik açıdan yormayı, dolayısıyla açlık grevi eylemine son vermesini sağlamayı hedeflediğini söyledi.
 

Açlık grevindeki esir Raid Rayyan’ın da başında ve eklemlerinde ağrılar olduğu, aşırı yorgunluk hissettiği ve sık sık kustuğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar