İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE 20 BİN EVİ YIKMAYI PLANLIYOR

Filistinli Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi, Kudüs kentinde yıkım ve tehcir operasyonlarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, 20 binden fazla evin işgal belediyesi tarafından yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 887 Tarih: 23 Mayıs 2022 13:00
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE 20 BİN EVİ YIKMAYI PLANLIYOR

Bakan el-Hedmi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, işgal yönetiminin son iki yılda Kudüs’te mesken olarak kullanılan yaklaşık 500 binayı yıktığını bildirdi.
 

İşgal belediyesinin yılbaşından bu yana evlerini kendi elleriyle yıkmaları için Filistinlilere yoğun bir şekilde baskı uyguladığına işaret eden el-Hedmi, Kudüs’te Yahudi yerleşimi faaliyetlerinin de arttığını ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’te yürüttüğü arazi tesviyesi çalışmalarının en tehlikeli projelerden biri olduğunu belirten el-Hedmi, işgalcilerin Filistinlilere ait daha çok araziye el koymayı ve kentteki İslami izleri yok etmeyi planladıklarını kaydetti.
 

Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün statüsüyle oynamanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildiren el-Hedmi, Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planlarının ileri aşamalara ulaştığı uyarısında bulundu.
 

Bakan el-Hedmi, işgal hükümetlerinin daha çok arazi gasp etmek ve demografik yapıyı değiştirmek için 1967’den bu yana zamanla yarıştıklarını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar