SİYONİSTLERİN DÜZENLEYECEĞİ BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Filistin'deki Kudüs Bekçileri Topluluğu ve Gençlik Hareketi, siyonist işgalcilerin Bayrak Yürüyüşü olarak isimlendirdikleri ırkçı eylemlerinin önüne geçilmesi için önümüzdeki Cuma gününden itibaren genel seferberlik başlatılması çağrıları yaptı.  

Görüntülenme: 786 Tarih: 22 Mayıs 2022 09:15
SİYONİSTLERİN DÜZENLEYECEĞİ BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Kudüs Koruyucuları Topluluğu işgal altındaki Kudüs'te yahudileştirme faaliyetlerinin durdurulmasının zorunlu olduğunu dile getirerek, fanatik yerleşimcilerin Bayrak Yürüyüşü faaliyetinin de sürdürülemeyeceğini belirtti. 

Topluluk Kudüs'te hiç kimsenin sesinin oranın murabıtlarının seslerinden daha yüksek çıkamayacağını belirterek; "Kararlılık ve direniş bizim en yüksek bayrağımızdır." dedi. 

Gençlik Hareketi de 29 Mayıs tarihinde Babu'l-Amud (Şam Kapısı) mıntıkasında gençlerin büyük bir kalabalık oluşturmaları, Bayrak Yürüyüşü'nü önlemeleri ve yahudi yerleşimcilerin planlarını boşa çıkarmaları gerektiğini vurguladı. 

İşgal rejiminin Kamu Güvenliği Bakanı Omer Barlev'in 18 Mayıs Çarşamba günü verdiği nihai kararda, fanatik yahudilerin, her yıl Kudüs'ün işgal edilmesinin yahudi takvimine göre yıl dönümüne tekabül eden tarihte düzenledikleri, bu yıl da 29 Mayıs'ta düzenlemeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü'nün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) dahil Eski Kudüs'ün muhtelif semtlerinden geçmesine onay verdiği duyurulmuştu.

Barlev'in bu kararının aşırı siyonist fanatik yahudi yerleşimci örgütlerinden Lehava'nın lideri Bentzi Gopstein'in, müntesiplerinden Mayıs ayı sonunda Eski Kudüs sınırları içinde düzenlenmesi planlanan yıllık Bayrak Yürüyüşü'ne katılmalarını istemesinden ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde yer alan Kubbetu's-Sahra'nın yıkılması yönünde çağrılar yapmasından hemen sonra gelmesi ise dikkat çekti. Siyonist ırkçı liderin çağrılarının fanatik yahudilerin söz konusu yürüyüşü düzenlemekteki amaçlarının şiddet, tehdit ve provokasyon olduğunu ortaya koymasına rağmen işgalci bakan yine de onların yürüyüşlerinin Eski Kudüs'ten geçmesine izin vererek tehlikenin önünü açmış oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar