ALEXANDRİA OCASİO CORTEZ'DEN ABD YÖNETİMİNE ŞİRİN EBU AKİLE SUÇLAMASI

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Occasio Kurtz, bir Instagram videosunda ırkçı İsrail ordusunun Washington'un mali yardımıyla El Cezire gazetecisi Şirin Ebu Akıle'yi öldürdüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 815 Tarih: 21 Mayıs 2022 12:43
ALEXANDRİA OCASİO CORTEZ'DEN ABD YÖNETİMİNE ŞİRİN EBU AKİLE SUÇLAMASI

İRNA'ya göre; Alexandria Occasio Kurtz, "Ödediğimiz vergiler ırkçı İsrail'in eylemlerine yardımcı oluyor. Biz ABD'de sigortayı bile ödeyemiyoruz, ama bu eylemlere katılıyoruz" dedi.

ABD temsilci, ırkçı İsrail'in geçen yıl Gazze Şeridi'ndeki bir medya binasını bombalamasına atıfta bulunarak, "Geçen yıl tam bir medya binası bombalandı. Bu eylemler ABD'nin rızası olmadan kesinlikle mümkün değildir.'' dedi. 

Katar'ın El Cezire muhabiri Ebu Akile, geçen Çarşamba günü işgal altındaki Batı Şeria'daki bir cenin mülteci kampına Siyonist saldırının ardından İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü. 

Bu arada Siyonist rejim, Cenin'de işgal güçleri tarafından vurularak öldürülen El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin  öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı iptal ederken gazetecinin ölümüyle ilgili soruşturma açma niyetinde olmadığını belirtti.

parstoday

Yorumlar