SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA 9 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri dün gece ve bugün (20 Mayıs Cuma) sabah Batı Şeria'nın değişik bölgelerine düzenledikleri baskınlarda yine 9 Filistinliyi gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 887 Tarih: 20 Mayıs 2022 02:57
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA 9 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal ordusu adına açıklama yapan kişi, işgal ordusu askerlerinin, Şabak elemanlarının ve sınır koruma görevlilerinin düzenlediği baskınlarda 9 Filistinlinin gözaltına alındığını söyledi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçlerinin Ramallah'ın batısındaki Na'lin köyünde bugün sabah iki genci gözaltına aldıkları belirtildi. 

Yine yerel kaynakların verdiği bilgilerde sabah saatlerinde Ramallah'ın batısındaki El-Midye köyüne yapılan baskında da ikisi kardeş olan üç gencin gözaltına alındığı belirtildi.

İşgal güçleri dün gece de El-Halil'deki Şelale Caddesi'nde Mahir Ebu Hayye isimli gencin evine baskın düzenleyerek kendisini ve aile efradını darp ettikten sonra genci gözaltına almıştı. 

İşgal güçleri El-Halil'in güneyindeki Devra kasabasına da büyük bir birlikle baskın düzenledi. Gençler işgalcilere taşlarla ve molotof kokteylleriyle karşı koydu. Devra'da bir gencin işgalcilerin attığı mermiyle yaralandığı, onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından zarar gördüğü belirtildi.

Batı Şeria'da ayrıca birçok bölgede yahudi yerleşimci terör çeteleri tarafından Filistinlilere yönelik saldırılar düzenlendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar