RE'FET NASİF'TEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Re'fet Nasif, yerleşimci siyonist terör örgütlerinin Kubbetu's-Sahra'nın yıkılması yönündeki taleplerine tepki gösterilmesini ve fanatik yahudi gruplarının 29 Mayıs'ta gerçekleştirmeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü'nün engellenmesini istedi.  

Görüntülenme: 708 Tarih: 20 Mayıs 2022 06:27
RE'FET NASİF'TEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Nasif yaptığı basın açıklamasında mukaddesatına sahip çıkan ve bu konuda geçmiş günlerinde kahramanlık destanları yazan Filistin halkının gelecekte de mukaddesatını ve toprağını savunmaya devam edeceğini, işgalin planlarını boşa çıkarma görevini de üstlenmiş olduğunu vurguladı. 

Nasif, Kubbetu's-Sahra'nın yıkılması çağrılarının çok tehlikeli olduğunu hatırlatarak böyle bir şeyin yerel, bölgesel ve uluslararası düzeyde bütün alanlarda yansımalarının olacağını dile getirdi. Hamas'ın bu tür tehditleri ciddiye aldığını, tehlikesine ve bu tür çağrılara dayandırılabilecek faaliyetlerin taşıdığı risklere dikkat çektiğini ifade etti. 

Aşırı siyonist fanatik yahudi yerleşimci örgütlerinden Lehava'nın lideri Bentzi Gopstein, müntesiplerinden 29 Mayıs'ta Eski Kudüs sınırları içinde düzenlenmesi planlanan yıllık Bayrak Yürüyüşü'ne katılmalarını istemiş ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde yer alan Kubbetu's-Sahra'nın yıkılması yönünde çağrılar yapmıştı. 

İşgal rejiminin Kamu Güvenliği Bakanı Omer Barlev'in dün (18 Mayıs Çarşamba) verdiği nihai kararda da, fanatik yahudilerin, her yıl Kudüs'ün işgal edilmesinin yahudi takvimine göre yıl dönümüne tekabül eden tarihte düzenledikleri, bu yıl da 29 Mayıs'ta düzenlemeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü'nün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) dahil Eski Kudüs'ün muhtelif semtlerinden geçmesine onay verdiği duyurulmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar