HAMAS LİDERLERİNDEN ALİ EL AMUDİ'DEN ÖZGÜR BASINA VURGU

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze'deki bölgesel yönetiminin üyelerinden Ali El-Amudi Filistin halkının, düşman İsrail'e direnişle ve özgür Filistin basınıyla karşı duracağını ifade etti.  

Görüntülenme: 736 Tarih: 20 Mayıs 2022 21:21
HAMAS LİDERLERİNDEN ALİ EL AMUDİ'DEN ÖZGÜR BASINA VURGU

El-Amudi, Aksa'nın Sesi radyosunun spikerlerinden Yusuf Ebu Hüseyin'in şehit edilmesinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada; "İşgalcinin 'Kudüs Günü' adıyla düzenlemeyi planladığı faaliyetlere karşı Batı Şeria ve Kudüs'teki halkımızın vereceği mücadelenin yanındayız ve destek veriyoruz. Düşmana direnişle ve özgür basınla karşı duracağız." ifadelerine yer verdi. 

Gazeteci Yusuf Ebu Hüseyin'in şehadetini anma törenlerinin gazeteci Şirin Ebu Akile'nin hain bir saldırıyla öldürülmesinin hemen ardından gerçekleştirildiğine işaret eden El-Amudi, şehit gazetecilerin Aksa'nın ve direnişin sesini dünyaya duyurmak için çaba sarf ederken hayatlarını feda ettiklerini, mesajlarını tam bir güvenlilik içinde ulaştırdıklarını dile getirdi.

El-Amudi, Aksa'nın Sesi'nin özgürlüğün, gerçeğin ve direnişin sesi olmaya devam edeceğini, onun sesinin her zaman işgalcinin sesinden çok daha gür çıkacağını, onun cinayetlerinin ve yıkımlarının sebep olduğu gürültüyü bastıracağını belirterek, Yusuf Ebu Hüseyin'in de kendilerine önemli bir kültür mirası bıraktığını, bu mirası korumaya çalışacaklarını ifade etti.

Aksa’nın Sesi Radyosu’nda spiker olarak çalışan Yusuf Ebu Hüseyin, Kudüs Kılıcı Savaşı'nın devam ettiği günlerde 19 Mayıs 2021 sabahı işgal güçlerinin Gazze’deki evine düzenledikleri hava saldırısında şehit edilmişti. İşgal güçleri önceden uyarı yapmadıkları için gazeteci Ebu Hüseyin de evinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar