BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Bugün (20 Mayıs Cuma) Filistin'in Batı Şeria bölgesinde haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 620 Tarih: 20 Mayıs 2022 03:25
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasının Subeyh Dağı mıntıkasında, işgal güçleri tarafından öldürülen gazeteci Şirin Ebu Akile'nin posterleriyle düzenlenen yürüyüşe işgal güçleri müdahalede bulundu. Kızılay ekipleri bu bölgede gerçek mermilerle yaralanmış beş kişiye ve atılan gaz bombalarından etkilenmiş onlarca kişiye müdahalede bulunduklarını dile getirdiler. 

Aktivistler işgalci askerlere karşı sapanla direnen yaşlı bir Filistinlinin fotoğrafını paylaştılar. 

İşgal güçleri, Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında yahudi yerleşimine karşı haftalık olarak düzenlenen gösteriye de müdahalede bulundular. Buradaki yürüyüşün Cuma namazından sonra başladığı ve göstericilerin, yahudi yerleşim merkezlerinin genişletilmesi için gasp tehdidiyle karşı karşıya olan araziye doğru ilerledikleri belirtildi. İşgal güçleri göstericilere yoğun bir şekilde kauçuk kaplamalı mermiler ve gaz bombaları ile saldırdılar. Burada da birçok kişi kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü.

İşgal rejiminin sivil çetelerini oluşturan yahudi yerleşimciler de Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasını bastı ve onların baskınları da çatışmalara neden oldu. 

Kalkilya'nın ilçesi Kefer Kaddum kasabasında da işgalcilerin haftalık yürüyüşe müdahale etmesi sonucu çatışmalar çıktı. Burada işgal güçlerinin attığı ses ve gaz bombaları yangına sebep oldu. 

El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesindeki yahudileştirme faaliyetlerine karşı düzenlenen gösteriye de işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu birçok kişi yaralandı. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde de Mesafir Yatta halkına destek için gösteriler düzenlendi. İşgal güçleri buradaki gösterilere de ses ve gaz bombalarıyla müdahale etti. 

Mesafir Yatta'da 12 köyün boşaltılması ve ahalisinin göçe zorlanmasına dair zulüm kararının İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından da onaylanmasına karşı artık bu bölgede de haftalık gösteriler düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar