HİZBULLAH'TAN SEÇİM SONUÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Lübnan Hizbullah Hareketi medya yetkililerinden Hüseyin Rahal, seçimlerde elde edilen sonuçların, Hizbullah'ın rakiplerinin iddialarının temelsiz olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 864 Tarih: 19 Mayıs 2022 03:04
HİZBULLAH'TAN SEÇİM SONUÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Lübnan'da parlamento seçimleri pazar günü düzenlendi. Geçtiğimiz hafta yurt dışında 58 ülkede de parlamento seçimleri düzenlendi.

Lübnan Hizbullah yetkililerinden Rahal, El Minar tv kanalına yaptığı açıklamada, parlamento seçimlerinin Hizbullah rakiplerinin "Hizbullah ve Emel Hareketi'nin siyasi varlığının azaldığı ve kendi prestijini kaybettiği"ne dair iddialarının tamamen yalan ve temelsiz olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Yetkili, Kuzey 3. Bölge'de yaşananların aslında Milli Özgürlük Hareketi ve tüm Lübnan'ın zafer kazandığını gösterdiğini, Hizbullah ve Milli Özgürlük Hareketi ittifakının tüm sorunlara rağmen Lübnan'da en güçlü siyasi ittifak olduğunu kanıtladığını vurguladı.

Salı günü açıklanan sonuçlara göre, 15'ten 12 seçim bölgesinde Hizbullah ve Emel Hareketi 31, Milli Özgürlük Hareketi 18, Lübnan Kuvvetleri Partisi 20, Sivil Toplum listeleri 12 sandalye kazandı.

parstoday

Yorumlar