HAMAS'TAN ABD'YE KINAMA

İslami Direniş Hareketi, ABD yönetiminin Kahane Kach isimli aşırı siyonist ve ırkçı terör örgütünü terör listesinden çıkarmaya hazırlanmasını kınadı.  

Görüntülenme: 678 Tarih: 18 Mayıs 2022 22:14
HAMAS'TAN ABD'YE KINAMA

Hamas adına açıklama yapan Abdullatif El-Kanu' yaptığı yazılı açıklamada; "Bu tavır Vaşington'un siyonist işgal çizgisine kaydığını ve onun halkımızdan pek çok insanın kanına girmiş aşırı gruplarını kolladığını, ırkçılık ve cinayetçiliğin iyice yerleşmesini sağlamaktan başka bir amacı olmadığını ve bu konudaki tutumundan da vazgeçmeye niyeti olmadığını bir kez daha gözler önüne sermektedir." ifadesini kullandı. 

El-Kanu', uluslararası toplumu söz konusu terör örgütünün liderlerinin suçluluğunu kabul etmeye ve peşlerine düşmeye çağırırken, Filistin halkına karşı işlenen cinayetlerde tüm aşırı siyonist terör örgütlerinin payı olduğuna dikkat çekti. 

El-Kanu' aşırı siyonist terör örgütlerinin terör listelerinden çıkarılmasının aynı zamanda Filistin halkının haklı davasıyla ilgili meselelere gelindiğinde nasıl çifte standartçı bir tutum sergilendiğini de çok belirgin bir şekilde gözler önüne serdiğine işaret etti. 

ABD geçtiğimiz Pazar günü yaptığı açıklamada beş aşırı örgütü terör listesinden çıkarmayı planladığını duyurmuştu. Bunların içerisinde, 1994 yılında Hz. İbrahim Camisi'ni sabah namazı vaktinde basarak onlarca Müslümanı secde halinde şehit eden vahşi canavar Barush Goldstien'ın da üyesi olduğu Kahane Kach adlı aşırı siyonist terör örgütü de yer alıyor. Bu örgütü, siyonist terörün en çok öne çıkan ırkçı liderlerinden Meir Kahane kurmuştu. 

Filistinlilerin tümünün Filistin topraklarından sürgün edilmesini isteyen örgüt İsrail işgal rejiminde siyasi parti olarak tanınmış, ancak 1994'teki İbrahim Camisi katliamından sonra kapatılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar