EL HACC ALİ'DEN CENİN DİRENİŞİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 668 Tarih: 17 Mayıs 2022 20:51
EL HACC ALİ'DEN CENİN DİRENİŞİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Ağır yaralı bir şekilde esir edilmesinden sonra işgal güçlerinin elinde şehit olan Davud Ez-Zubeydi'nin taziye programında konuşan Hamas liderlerinden ve aynı zamanda şehidin dayısı olan Ahmed El-Hacc Ali, Cenin Mülteci Kampı'ndaki direnişin Filistin'in diğer bölgelerindekinden farklı seçkin bir karaktere sahip olduğunu ifade etti. 

El-Hacc Ali konuşmasında; "Bir kimse şehit edildiğinde ailesinden alınır ve artık tüm özgür dünyanın, kalbinde cihad ateşi olan bütün herkesin evladı olur." ifadesine yer verdi. 

Ali, şehidin ailesinin Filistin cihadındaki etkin rolünden de söz etti ve bu ailenin Cenin'deki mücadelede her zaman ön safta yer aldığına dikkat çekti. 

El-Hacc Ali; "Biz isra ve mirac toprağını korumak için kol kola, birbirini seven kardeşler halinde mücadele etmeye devam edeceğiz." diyerek bu toprağın ve vatanın kurtarılması için canlarını feda etmekten çekinmeyeceklerini vurguladı. 

Davud ez-Zübeydi, işgal askerlerinin geçtiğimiz Cuma günü Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında ağır yaralı olarak esir alınmış ve Pazar sabahı da esaret altında şehit olmuştu. 

İşgal güçleri Cumartesi günü Ez-Zübeydi’nin gözaltında tutulduğunu ve durumunun kritik olduğunu ailesine bildirmişti.

Şehit Davud ez-Zübeydi’nin, Celbu Hapishanesi'nden Özgürlük Tüneli'yle kaçmayı başardıktan sonra yeniden esir edilen 6 esirden biri olan Zekeriya ez-Zübeydi’nin kardeşi olduğu, annesi ve bir diğer kardeşi Taha’nın işgal güçlerinin Nisan 2002’de Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında şehit olduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar