ULUSAL KOMİSYONDAN DİRENİŞ VURGUSU

1948 Toprakları'ndaki Filistin Halkına Destek ve Yardım Ulusal Komisyonu, işgal güçlerinin 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlileri takip etmeye devam etmesine, onları sürekli gözaltına almasına, göçe zorlamak için baskı uygulamalarına başvurmasına ve kendilerine yönelik tehditlerde bulunmasına tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 599 Tarih: 17 Mayıs 2022 05:20
ULUSAL KOMİSYONDAN DİRENİŞ VURGUSU

Komisyon açıklamasında; "1948 Bölgesi'ndeki aktivistlerin sürekli takip edilmesi ve gözaltına alınması halkımızın özgürlüğünü geri almak için sürdürdüğü mücadelesini ve direnişini asla kıramayacaktır." ifadesine yer verdi. 

Komisyon, uluslararası insan hakları kuruluşlarını da işgal rejiminin 1948 Bölgesi'ndeki Filistinli halka yönelik politikalarıyla yakından ilgilenmeye ve onun aktivistleri ve özellikle cami imamlarını gözaltına altına alma uygulamalarına son vermek için bir şeyler yapmaya davet etti. 

Komisyon, Filistin halkının bütün her yerde özgürlük için mücadelesini sürdüreceğini ve işgal rejiminin baskıcı uygulamalarının, bu halkı haklarına daha fazla sahip çıkmaya ve onları savunmaya yöneltmekten başka bir etkisinin olamayacağını vurguladı. 

1948 Bölgesi'ndeki Filistinlilerin özellikle Mescidi Aksa'nın savunulması çabalarına verdiği desteği kırmak ve bu halkı sıkıştırmak amacıyla işgal rejimi son dönemde bu bölgedeki Filistinli aktivistlere yönelik baskı ve şiddetini belirgin bir şekilde artırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar