ESKİ ESİR İHAB ZEYD EL KİYLANİ ŞEHİT OLDU

Özgürleştirilmiş eski esir İhab Zeyd El-Kiylani'nin işgal zindanlarında maruz kaldığı kasıtlı ihmal yüzünden dün (16 Mayıs Pazartesi) akşam hayatını kaybettiği haber verildi.  

Görüntülenme: 706 Tarih: 17 Mayıs 2022 05:53
ESKİ ESİR İHAB ZEYD EL KİYLANİ ŞEHİT OLDU

İşgal rejiminin kötü muameleleri yüzünden kansere yakalanan ve uzun süre kasıtlı ihmale maruz kalan, Nablus ahalisinden İhab El-Kiylani'nin özgürlüğüne kavuşmasından kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği belirtildi. 

El-Kiylani, kanserin bütün bedenini ve iç organlarını sardığı, çok şiddetli acılar çektiği anlaşılınca geçtiğimiz Ramazan ayının ortalarında evine gönderilmişti. 

El-Kiylani'nin ailesi, çocuklarının 15 Ekim 2021 tarihinde esir edilmesinden önce herhangi bir sağlık sorununun olmadığını ve kansere yakalanmasının işgal zindanlarında maruz kaldığı muameleden kaynaklandığını dile getirdi. 

Ailesi, El-Kiylani'nin zindanda kansere yakalandığının anlaşılmasından sonra hastalığının hızlı bir şekilde ilerlemesine rağmen işgal yönetiminin onun tedavisini sürekli geciktirdiğine ve artık iyileşmesinin mümkün olmayacağı bir düzeye gelmesine sebep olduğuna dikkat çekti.

El-Kiylani'nin cenazesi dün gece Nablus'ta büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle defnedildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar