TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞEHİT VELİD EŞ-ŞERİF'İN CENAZE MERASİMİNE SALDIRDI

Geçtiğimiz Cuma günü El-Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin cenaze törenine saldıran, tabuta el koymaya kalkışan ve çok sayıda insanın yaralanmasına neden olan işgalci siyonistlerin dün (16 Mayıs Pazartesi) gece de, şehit Velid Eş-Şerif'in Kudüs'te düzenlenen cenaze törenine saldırdığı ve 52 kişinin yaralanmasına sebep olduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 833 Tarih: 17 Mayıs 2022 19:31
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞEHİT VELİD EŞ-ŞERİF'İN CENAZE MERASİMİNE SALDIRDI

Ramazan ayının üçüncü Cumasında işgalci siyonistlerin korkunç bir saldırılarında ağır yaralanan Velid Eş-Şerif 14 Mayıs Cumartesi sabahı hayatını kaybetmişti. 

Eş-Şerif'in vefatından sonra işgal güçleri, ailesini bazı şeylere özellikle de büyük çaplı bir cenaze töreni düzenlememeye, gece yarısından sonra küçük bir grupla götürüp mezarlığa gömmeye zorlamak amacıyla şehidin naaşını rehin almıştı. 

Ailenin ve devreye giren sivil toplum kuruluşlarının ısrarı üzerine işgal güçleri, şehidin naaşını iki gün rehin tutmalarının ardından dün akşam saatlerinde teslim etmek zorunda kaldı ve naaşı Filistin Kızılayı işgalcilerden aldı.

Aile planladığı şekilde, genç şehidin işgal güçleri tarafından vurulduğu Mescidi Aksa'da cenaze töreni düzenledi ve büyük bir kalabalık da törene katıldı. 

Tören esnasında Mescidi Aksa ve çevresini adeta askeri karargaha çeviren işgal güçleri cenaze törenine katılanlara vahşice saldırdı. İşgal güçlerinin şehidin gömüldüğü, Kudüs'ün Babu's-Sahir semtindeki Mücahitler Mezarlığı'nı bastığı ve burada insanların üzerine yağmur gibi mermi ve gaz bombası yağdırdığı ifade edildi. 

Filistin Kızılayı, ekiplerinin olaylarda işgal güçlerinin saldırısına maruz kalmış 52 yaralıya müdahale ettiğini açıkladı.

Yaralılardan 12 kişinin hastaneye kaldırıldığı, bunlardan ikisinin gözünden isabet aldığı belirtildi. Yaralıların genelde kauçuk kaplamalı mermilerle vurulduğunun veya darp edildiğinin tespit edildiği, ayrıca çok sayıda kişinin de atılan ses bombalarının yaydığı gazdan zarar gördüğü belirtildi.

Mezarlıkta yaralananlar arasında kameraman Mahmud Aşu'nun da yer aldığı haber verildi. 

İşgal güçlerinin saldırıda törene katılanların üzerine pis su sıkan araçlar da kullandığı belirtildi. 

Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni Mescidi Aksa içindeki Kubbetu's-Sahra alanında başladı ve katılanlar; "Hayber Hayber ya Yehud! Muhammed'in ordusu dönmeye başladı!" "Aksa'nın kapısı demirdendir, onu ancak şehit açar!" ifadelerinin ve Cenin'deki direnişe destek ifadelerinin yer aldığı sloganlar attılar. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgalcinin şehit Velid Eş-Şerif'in cenazesine saldırı düzenlenmesini kınadı ve bunun siyonist terörün bir yansıması olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar