EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Bugün (17 Mayıs Salı), Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetinin değişik bölgelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.  

Görüntülenme: 683 Tarih: 17 Mayıs 2022 06:32
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Görgü tanıklarının Quds Press haber ajansına verdiği bilgilere göre vilayetin kuzey kesiminde yer alan El-Arub Mülteci Kampı'nda işgal güçleri, bir yıl önce şehit edilen bir arkadaşlarının şehadet yıl dönümü münasebetiyle yürüyüş düzenleyen öğrencilere saldırarak üzerlerine yoğun bir şekilde ses bombası attı. 

İşgal güçlerinin yürüyüşe müdahale etmesi üzerine çatışma çıktı ve işgal güçleri gerçek mermilerle de saldırdı. Ayrıca mülteci kampındaki birkaç evi bastılar. 

El-Halil şehrinin merkezinde yer alan Hz. İbrahim Camisi'nin yakınındaki Ebu'r-Riş kontrol noktasında da Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışma meydana geldi. İşgal güçleri evlerin arasında yer alan bu noktada da yoğun bir şekilde ses ve gaz bombaları attı. 

İşgal güçlerinin ayrıca şehrin merkezindeki Aynu Arab semtinde de evlere baskın düzenlediği, Beytu Cudey lokantasını bastığı ve bazı gençlere istihbarata gidip ifade vermelerini isteyen tebliğler verdikleri belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde yaşanan çatışmalarda 13 gencin ve ergenlik çağından küçük bir çocuğun atılan gaz bombalarından etkilendiği ve olay yerlerinde kendilerine müdahale edildiği belirtildi. 

İşgal güçlerinin dün akşam da El-Halil'de birçok yere kontrol noktaları kurarak araçları aradığı ve kimlik kontrolü yaptığı bu yüzden büyük bir trafik sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar