BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ BASKIN VE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bugün (17 Mayıs Salı) sabah Batı Şeria'nın değişik şehirlerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve gözaltı operasyonları düzenledi. Gözaltına alınanların arasında özgürleştirilmiş eski esirlerin ve şehit Velid Eş-Şerif'in cenaze törenine katılanların da yer aldığı belirtildi.  

Görüntülenme: 651 Tarih: 17 Mayıs 2022 11:05
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ BASKIN VE GÖZALTI FURYASI

Nablus yakınındaki Hivara kontrol noktasında Filistinli bir genç işgal güçlerinin saldırısında yaralandı. İşgalciler gencin bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulunduğunu ileri sürdüler. İşgal güçleri bu iddiayı sürekli Filistinlilere yönelik kasıtlı saldırılarının gerekçesi olarak kullanıyorlar. 

Gencin yaralanmasından sonra işgal güçlerinin ambülansın olay yerine yanaşmasına engel olduğu, sonra gencin 1948'de işgal edilmiş bölgedeki hastanelerden birine nakledildiği ve yarasının durumu hakkında herhangi bir bilgi alınamadığı belirtildi. 

İşgalcilerin Kalkilya şehrinde 5 kişiyi gözaltına aldıkları bildirildi. 

Cenin'in Mesliye, Es-Sile El-Harisiye ve Berta'a beldelerine yaptıkları baskında da 5 kişiyi gözaltına aldılar. 

İşgalcilerin Cenin çevresinde askeri varlıklarını ve teftişlerini artırdıkları belirtildi. 

İşgal güçleri Tubas'ın güneyindeki El-Fari'a Mülteci Kampı'na yaptıkları baskında da iki kişiyi gözaltına aldılar. 

Ayide Mülteci Kampı'nda İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Bessam Ebu Aker'i ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Mustafa Kunays'ı, Beytlahim'deki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'ndan da Velid El-Ca'feri'yi gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Kudüs'ün kuzeyindeki Beytu Hanina kasabasında yer alan Vadi'd-Dem semtinde şehit Velid Eş-Şerif için düzenlenen taziye programını bastılar. 

İşgal güçlerinin dün gece Velid Eş-Şerif'in cenaze törenine düzenlenen baskında yaralananların sayısının da 71'e çıktığı ayrıca törene katılanlardan 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar