CENİN'DE ŞEHİT DAVUD EZ-ZUBEYDİ İÇİN GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Yaralı halde esir edilen Davud Ez-Zubeydi'nin işgal güçleri tarafından şehit edilmesini protesto amacıyla dün (15 Mayıs Pazar) akşam, Cenin Mülteci Kampı'nda binlerce kişinin katıldığı bir gösteri düzenlendi. 

Görüntülenme: 809 Tarih: 16 Mayıs 2022 06:31
CENİN'DE ŞEHİT DAVUD EZ-ZUBEYDİ İÇİN GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Gösteriye muhtelif direniş hareketlerine mensup çok sayıda direnişçi katıldı ve başta İslami Direniş Hareketi (Hamas) olmak üzere, değişik direniş hareketlerinin bayraklarını taşıdılar. 

Göstericiler tekbir seslerinin arasında, direnişe ve esirlerin mücadelesine destek veren ve şehit Davud Ez-Zubeydi'nin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attılar. 

Davud ez-Zübeydi, işgal askerlerinin üç gün önce Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında ağır yaralı olarak esir alınmış ve dün sabah esaret altında şehit olmuştu. 

İşgal güçleri Cumartesi günü Ez-Zübeydi’nin gözaltında tutulduğunu ve durumunun kritik olduğunu ailesine bildirmişti.

Şehit Davud ez-Zübeydi’nin, Celbu Hapishanesi'nden Özgürlük Tüneli'yle kaçmayı başardıktan sonra yeniden esir edilen 6 esirden biri olan Zekeriya ez-Zübeydi’nin kardeşi olduğu, annesi ve bir diğer kardeşi Taha’nın işgal güçlerinin Nisan 2002’de Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında şehit olduğu kaydedildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu üyelerinden Zahir Cebbarin, esir Davud Ez-Zübeydi’nin şehit olduğunun ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Filistin halkını her yerde işgale karşı direnişi tırmandırmaya davet etti.

Bugüne kadar birçok şehadet eylemcisi çıkaran ve direnişe kucak açan Cenin Mülteci Kampı’na selamlarını gönderen Cebbarin, şehitlerin kanlarının devrim ateşini alevlendireceğini ve düşmanları yakacağını söyledi.

Cebbarin, şehit Davud Ez-Zübeydi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve esir kardeşi Zekeriya Ez-Zübeydi’ye de başsağlığı diledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar