BUGÜN NEKBE GÜNÜ

15 Mayıs günü Filistinliler tarafından Nekbe günü yani bela ve musibet günü olarak adlandırılmıştır. Böyle bir günde Filistinlilerin göçe zorlanması süreci Siyonistler tarafından başlatılmıştır. 

Görüntülenme: 900 Tarih: 15 Mayıs 2022 16:58
BUGÜN NEKBE GÜNÜ

Filistinliler için Nekbe günü, topraklarının işgal edilmesi ve topraklarına el koyulmasının acı günlerini, sonuçta 800 binden fazla Filistinlinin evlerinden sürülmesinin ve sınır dışı edilmesinin ilk dalgasını hatırlatıyor.

Bu bağlamda Filistin İslami Cihad hareketinin siyasi bürosunun kıdemli üyesi Velid el Kattati, "Nekbe Günü 1948'den beri Filistin topraklarının işgalinin ve Siyonist işgalinin bir sembolüdür." diye konuştu.

Velid el Kattati, Pazar günü Gazze'de Iran Press'e verdiği özel bir röportajda, sahte İsrail rejiminin Nekbe Günü'nde kurulmasının arkasında sömürgeci Batı'nın olduğunu vurguladı. 

Filistin İslami Cihad hareketinin üst düzey üyesi, Filistin halkının Batı destekli sömürge Siyonizminin işgaline maruz kalmaya devam ettiğini de belirtti. 

Velid el Katti,  Siyonist cinayetlerinin devamının sorumluluğunun İslam, Arap ve Filistin topraklarının işgaline izin veren uluslararası topluma ait olduğunu ve İsrail rejiminin kurulmasıyla Filistin halkına karşı çeşitli cinayetlerin işlenmesine devam edildiğini, sorumlulukların da arttığını belirtti. 

Filistin İslami Cihad hareketinin üst düzey üyesi, bu iğrenç cinayetlere rağmen Filistin halkının topraklarını savunmada kararlı olduğunu ve haklarının inşası için azimli olarak çalışacağını belirtti.

Tesnim

Yorumlar