LE MONDE GAZETESİNDEN ÇARPICI EBU AKİLE YORUMU

Fransa’da yayınlanan Le Monde gazetesi, el-Cezire muhabiri Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’nin cenaze töreninin işgal polisinin şiddetine maruz kaldığını ve işgal güçlerinin Filistinlilerin cenaze törenine katılmalarını engellemeye çalıştığını yazdı. 

Görüntülenme: 835 Tarih: 15 Mayıs 2022 07:42
LE MONDE GAZETESİNDEN ÇARPICI EBU AKİLE YORUMU

Gazete, Filistinlilerin Filistin bayrağına sarılı tabuta Şeyh Cerrah Mahallesi’nden geçtiği sırada eşlik ettiklerini ve görkemli cenaze kortejinin Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti olduğunu hatırlattığını ifade etti.
 

Le Monde muhabiri, işgal polisinin cenaze törenine katılanların peşine düştüğünü ve onları darp ettiğini, tabutu taşıyanlardan birinin omzuna ve böğrüne en az 10 cop darbesi yediğini, arkasından tekmelendiğini ve düşeyazdığını, 45 derece kadar eğilen tabutun da düşmekten son anda kurtarıldığını bildirdi.
 

Muhabir, İsrail yasalarına göre yasak olmamasına rağmen işgal polisinin uzun bir süredir Kudüs’te Filistin bayrağı taşınmasını engellemeye çalıştığını ve bu çabasının son üç günde zirveye çıktığını fakat başarılı olamadığını kaydetti.
 

Filistinlilerin cenaze töreni boyunca yol kenarlarında ellerinde Filistin bayraklarıyla Şirin Ebu Akile’nin tabutunun geçmesini beklediklerini aktaran Le Monde muhabiri, tabutun Eski Belde sokaklarına ulaşmasıyla birlikte İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı komutanı Muhammed ed-Dayf lehine sloganların atıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar