CENİN TUGAYI İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

Kendisini “Cenin Tugayı” olarak adlandıran Filistinli direniş grubu, işgal güçlerinin bu sabah (15 Mayıs Pazar) şehit olduğu açıklanan Davud ez-Zübeydi’yi tasfiyesinin cezasız kalmayacağını açıkladı. 

Görüntülenme: 612 Tarih: 15 Mayıs 2022 16:34
CENİN TUGAYI İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

Cenin Tugayı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ez-Zübeydi’nin Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Kampı’nda yaşanan çatışmalarda yaralanmasının ardından işgal güçleri tarafından kaçırılarak tasfiye edildiğini söyledi.
 

“Bu cinayet cezasız kalmayacak” diyen Cenin Tugayı, İsrailli düşmanla çatışma sahalarının Davud ez-Zübeydi’nin direnişine ve kahramanlığına şahit olduğunu ifade etti.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki liderlerinden Ali Bereke de ez-Zübeydi’nin şehit olduğunun açıklanması üzerine yaptığı açıklamada, Filistinli esirin şehit edilmesinin işgal altındaki topraklarda yanan direniş ateşine benzin dökeceğini ve direnişi sürdürmek için yeni bir gerekçe teşkil edeceğini bildirdi.
 

Bereke, Davud ez-Zübeydi’nin Filistin halkının en-Nekbe’nin 74’üncü yıldönümünü andığı bir günde şehit olmasının direniş ve özgürlük yolunun sürdürüleceğine, “Büyükler ölür, küçükler unutur” sloganını benimseyen işgalcilerin planlarının boşa çıkarılacağına delalet ettiğini belirtti.
 

İşgal askerlerinin iki gün önce Batı Şeria’daki Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında yaralandıktan sonra işgal güçlerince gözaltına alınan Davud ez-Zübeydi bu sabah şehit oldu.
 

Cuma günü Cenin Kampı’na düzenlenen baskın sırasında karnından yaralanan Davud ez-Zübeydi, ağır yaralı olarak 1948’de işgal edilen topraklardaki bir hastaneye nakledilmiş, işgal güçleri ez-Zübeydi’nin gözaltında tutulduğunu ve durumunu kritik olduğunu dün ailesine bildirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar