ŞEHİT EBU AKİLE'NİN TABUTUNA SALDIRILMASINA TÜM DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

İsrail işgal güçlerinin dün (13 Mayıs Cuma), Kudüs'te El-Cezire'nin muhabiri Şirin Ebu Akile'nin cenaze törenine yönelik olarak düzenledikleri vahşi ve insanlık dışı saldırılara tüm dünyada hem devlet yönetimleri, hem de siyasi hareketlerin liderleri şiddetle tepki gösterdi ve işgal rejiminin tutumunu kınadılar.  

Görüntülenme: 1245 Tarih: 14 Mayıs 2022 02:01
ŞEHİT EBU AKİLE'NİN TABUTUNA SALDIRILMASINA TÜM DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

Katar Dış İşleri Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, Ebu Akile'nin cenazesinin hastaneden omuzlar üzerinde çıkarılmasının engellenmesini, cenazeye ve cenaze törenine katılan sivil insanlara yönelik şiddet uygulanmasını, şiddetle kınadıklarını dile getirdi. 

Fransa'nın işgal rejimi nezdindeki büyükelçiliği de yayınladığı twitter mesajında, İsrail polisinin cenaze töreni esnasında düzenlediği saldırıyı ve ortaya çıkan çarpıcı görüntüleri büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü de işgal güçlerinin Ebu Akile'nin cenaze törenine yönelik saldırılarını çok çirkin, şok edici ve kesinlikle kabul edilemez bulduklarını dile getirdi. 

ABD'nin BM Temsilcisi de Şirin Ebu Akile'nin cenaze töreni esnasında ortaya çıkan manzaraları çok üzüntü verici bulduğunu ifade etti. 

Bunların dışında da birçok ülke yönetimi, sivil toplum kuruluşu ve siyasi lider siyonist işgal güçlerinin, Ebu Akile'nin cenaze törenine yönelik vahşi tutumunu ve tabutuna saldırmalarını kınadığını dile getirerek tepkisini ortaya koydu. 

El-Cezire'nin Filistin muhabiri 51 yaşındaki gazeteci Şirin Ebu Akile, siyonist işgal güçleri tarafından 11 Mayıs Çarşamba sabahı Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen baskın esnasında kafasından vurularak öldürülmüştü. 

Ebu Akile'nin dün Kudüs'te düzenlenen cenaze töreni esnasında, işgal güçleri cenazenin Fransız Hastanesi'nden omuzlar üstünde çıkarılmasına engel olmak istemiş ve törene katılanlara coplarla ve gaz bombalarıyla vahşice saldırmışlardı. Bu arada tabuta da saldırarak el koyma teşebbüsünde bulunmaları üzerine tabutu taşıyanlar onu işgalci canavarlardan korumak için yeniden hastaneye sokmak zorunda kalmışlardı. 

İşgalcilerin cenaze törenine ve tabuta yönelik saldırısı esnasında törene katılanlardan onlarca kişi yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar